Artcadia
Artcadia
De opdracht voor dit project heet Artcadia. Artcadia is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd. De opdrachtgever van dit project heet Artcadis. Voor het project moesten we een oplossing bedenken voor een probleem met een bepaalde thema in 2080. We hadden vier verschillende thema's waar we uit mochten kiezen. Het thema waarvoor wij hebben gekozen is WATER. Bij dit project werkten we met het scrum methode. Het scrum methode is een efficiëntere en flexibele manier van werken in een team. Bij het scrum methode verdeel je grote taken(sprint) in kleine taakjes(To Do's).
Sprint 1
Bij sprint één moesten we een onderzoek starten. In het begin moesten we een thema gaan kiezen. Het thema waar wij voor hebben gekozen was water. Daarbij moesten een onderzoeksvraag kiezen. Onze onderzoeksvraag: Hoe gaan we in 2080 om met de gevolgen van zeespiegelstijging? De onderzoeksvraag hadden we verdeeld in vier deelvragen. Ieder van ons had een deelvraag beantwoord, en daarna hadden we de antwoorden besproken en in een document gezet en gepresenteerd aan mevrouw Macville en meneer Van Soelen. Aan het einde van elke sprint presenteren we wat tijdens de sprint hebben bereikt. Hieronder vindt u de foto's van ons aan het werk
Sprint 2
Bij sprint twee gingen we brainstormen en uit de brainstormideeën maakten we drie concepten, daaruit kozen we één concept en dat concept hadden we uitgewerkt tot een goed idee. Het concept dat wij hebben uitgekozen is een stad op het water dat Atlantis heet. Van het idee hebben een bouwplan en een 3D tekening. Ook hebben we een tabel ingevuld met de 5 W-vragen. Hieronder vindt u de link van de ingevulde tabel, de 3D tekening en een foto van de bouwplan.
5 W-Vragen:
De 3D tekening:
Bouwplan:
Sprint 3
Bij sprint drie konden we kiezen tussen het bouwen van een maquette of een prototype. Wij hebben een maquette gebouwd, omdat wij een stad op het water hebben bedacht. Op de maquette zie je verschillende heksagonen die gebruiken we als sigmenten om op te bouwen. De sigmenten zijn met elkaar verbonden met bruggen. De schaal van de maquette is 1:1000. Op de maquette zie je ook grote flatten, en groene parkjes op de sigmenten. Die hebben we geplaatst, omdat bomen koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven (fotosynthese). Je ziet ook oranje en zwarte watertaxi's die rijden op elektriciteit of zonne-energie. De zon schijnt niet altijd dus in de winter rijden de watertaxi's op elektriciteit. Hieronder vindt u foto's van het eind resultaat. Terwijl Reijer, Nada en ik aan het werk waren aan de maquette maakte Zakaria de 3D tekening. De foto's van de uitgewerkte 3D tekening en maquette vindt u hieronder.